Mat & dryck & Baladin

Teos intresse för öl föddes vid middagsbordet. Först som en revolution mot det ständigt närvarande vinet och sedan som ett genuint intresse. Sedan dess har mat och öl varit intimt sammankopplat i Birrificio le Baladins filosofi. Det är dock lätt att stirra sig blind på kombinationer, på smaker och dofter, på att leta efter den perfekta kombinationen. Även om det kan vara intressant då och då så är det inte det som är själen med mat och dryck. Det viktiga är människorna, tillfället, stämningen. Skapa djärva kombinationer, experimentera både med smaker och med sällskapet, då kommer kvällen definitivt att ta intressanta vändningar. Det är vad måltiden handlar om; att uppleva och utvecklas, prata och umgås. Någonting vi gör allt mindre utsträckning i dag.

Individuella matkombinationer

Isaac

Isaac är som en elegant liten dröm att dricka som kräver, om man nu vill ha någonting till det vill säga, någonting lika elegant som matbit till. Vi har provat till sushi, vi har provat till wok, vi har provat till grönsaker, vi har provat till ostar men jösses vad gott det är med skaldjur. Håll det enkelt bara. Det blir bäst så.

Nora

Nora är sin smakrikedom med elegans. Det här är ett öl som klarar det mesta i smakväg, det har sötman och ryggraden att klara av det mesta. Vi provade att gnida in lite sidfläsk i chili och paprikapulver och lät det gå länge i ugnen. Men det är bara ett alternativ, våga experimentera. En annan tanke var en god lammstek. Det är gott med lamm!

Super

Balanserat och väldigt smakrikt. Med en massiv längd och koncentration är Super en öl som kräver sitt tillbehör. En smakrik, bra köttbit eller varför inte en porchetta. Som här. Gott och vackert, kräver lite tid; men det är det värt.

Lune

Lune är en smakexplosion. Torkade frukter, kola, choklad, lite bitterhet, honung… Allt finns där. Det perfekta tillbehöret till ostar, till smakrika charkuterier eller varför inte till en god choklad och kola paj. Eller bara ett glas i all stillhet. Det är nästan det bästa.